Dit is een demo-winkel. Een geplaatste bestelling zal niet worden verwerkt.


Slime Repair

U heeft het vast wel eens meegemaakt: een lekke band. Een erg vervelende situatie die tijdrovend is. Het kan ook nog eens zijn dat u op een gevaarlijke plek stilstaat. Weet u eigenlijk wel wat te doen? De oplossing is eenvoudig: Slime Repair. 

Met Slime Repair kunt u zelf snel, eenvoudig en veilig uw band repareren. Binnen 10 minuten bent u weer op weg!

Het opkrikken van de auto of wisselen van het wiel is niet nodig. U hoeft geen hulpdienst te bellen. Het leeghalen van de kofferbak om bij het reservewiel te komen is verleden tijd. Slime Repair is de ideale reisoplossing en zo eenvoudig in gebruik dat iedereen het kan.

 

Toepassingen van Slime Repair

Slime Repair kunt u voor twee toepassingen gebruiken: Bandreparatie en Lekpreventie.

Bandreparatie

Bandreparatie is het repareren van de band indien u een lekke band heeft door bijvoorbeeld een spijker of schroef. Bandreparatie is toepasbaar op alle Tubeless banden, dit zijn banden zonder binnenband die gebruikt worden op alle moderne auto’s, motoren, scooters, aanhangwagens, brommobielen, quads, etcetera. Slime is een rubberachtige vloeistof versterkt met vezels en bindmiddelen. Indien u een lekke band heeft spuit u Slime in de band en vervolgens pompt u deze op met de meegeleverde compressor. Door de luchtdruk wordt de Slime naar het gat gedrukt en vult deze van binnenuit de band. Slime dicht het gat en stopt het lekken direct. Slime vult gaten met een doorsnee van maximaal 6 mm.

Lekpreventie

Lekpreventie is een behandeling van de band om een lekke band te voorkomen. Lekpreventie is toepasbaar voor alle banden en uitermate geschikt voor banden met binnenband zoals op fietsen en kruiwagens. Om een lekke band te voorkomen vult u de (binnen)band met Slime. Indien iets de band perforeert vult de Slime direct het gat, de band loopt hierdoor dus niet leeg. De Slime blijft vloeibaar in de band en blijft daardoor continu een preventie tegen lekke banden. Om trillingen te voorkomen is het advies lekpreventie toe te passen op voertuigen met een maximale snelheid van 75km/h.

Hoe gebruik ik Slime Repair?

Een lekke band repareren met Slime Repair is eenvoudig en duurt nog geen 5 minuten.

1. Draai de ventielpin uit het ventiel met de dop van de fles. Deze dop is zo ontworpen dat het als gereedschap te gebruiken is. Verwijder het voorwerp wat het lek veroorzaakt heeft indien dit nog in de band aanwezig is.

2. Vul de band met Slime bandreparatiemiddel door de fles op het ventiel te zetten en deze leeg te knijpen.

3. Draai de ventielpin terug in het ventiel.

4. Sluit de compressor aan op een 12V voeding (bijvoorbeeld sigaretten aanstekerplug) en pomp de band op met de compressor.

Klaar, u kunt weer verder rijden!

 

Slime is niet giftig en tast uw banden niet aan. Waarom een duur en onhandig reservewiel als de oplossing zo eenvoudig als is? Slime is de oplossing!  

  

De vloeistof is na gebruik eenvoudig uit de band te verwijderen zonder sporen na te laten. Hierdoor is de kans op beschadigingen praktisch nul. Dit is een duidelijk onderscheid tussen Slime en andere sneloplossingen. In tegenstelling tot Slime bevatten deze namelijk schuim of latex waardoor het reparatiemiddel in de band vreet en de band niet langer bruikbaar is.

De Slime Reparatieset neemt niet veel ruimte in. De Slime Tire Repair Set heeft met de afmetingen van 23 cm bij 18 cm de omvang van een doorsnee toilettas. 


De voordelen van Slime

 • Demonteren van het wiel is niet nodig
 • Geen vieze handen door het repareren van de band
 • Snelle reparatie en daardoor snel weer op weg
 • Milieuvriendelijk product
 • Tast de band niet aan
 • Veilig in combinatie met bandendruksensoren
 • Goedkoper en makkelijker dan een reservewiel
 • Slime set heeft een herbruikbare compressor die ook geschikt is voor het oppompen van bijvoorbeeld luchtbedden
 • Voorkomt langdurig langs de weg staan en dus onveilige situaties
 • Eenvoudig in gebruik
 • Geen beschadiging van de band
 • Leverbaar in diverse formaten en daardoor in vrijwel ieder vervoersmiddel mee te nemen
 • Afslepen is niet nodig

Hoe werkt Slime Repair in uw band ?

 

Slime in het nieuws

3VO is voorstander van een zo kort mogelijk gebruik van de vluchtstrook. 3VO directeur, J. Goos: “Elke minuut dat de automobilist onnodig op de vluchtstrook staat, maakt de kans op ongevallen groter. We zijn dan ook erg blij met producten die zorgen dat automobilisten sneller weer veilig aan het verkeer kunnen deelnemen, waardoor de verkeersveiligheid wordt bevorderd.”

“Slime maakt mensen blij” “Lekke banden zijn aan de orde van de dag en zeker in de vakantie wanneer veel mensen met de auto lange afstanden afleggen, is de kans op een lekke band groot. Volgens de ANWB staan banden en wielen in de top vijf als het gaat om redenen waarom mensen onderweg stranden. Velen zijn in dat geval momenteel volstrekt afhankelijk van de komst van een pechhulpdienst voordat ze weer op weg kunnen. Een slechte zaak want dan staat de automobilist onnodig lang aan extra gevaren bloot langs de kant van de weg. Je wil gewoon zo snel mogelijk en zo veilig mogelijk op je vakantieadres aankomen. Uit Europees onderzoek blijkt overigens ook nog dat er een grote behoefte is aan een andere oplossing voor het reservewiel. Kortom, Slime maakt veel mensen blij .” 

                                                          

Fiets productenAuto producten

Scooter productenMotor producten